Werkgeluk?

Waarom Werkgeluk?


Steeds meer organisaties en leidinggevenden beseffen dat het bevorderen en sturen op Werkgeluk een slimme strategische keuze is. De laatste jaren is het thema Werkgeluk en bevlogenheid daarom in opmars en niet zo gek, want de resultaten uit talrijk onderzoek op basis van de Positieve Psychologie laten zien dat:

Gelukkige medewerkers:

Ervaren minder stress en zijn minder ziek  (-27%).

Zijn creatiever, nieuwsgieriger en gemotiveerder.

Zijn productiever (+31%) en succesvoller in sales (+37%).

Werken beter samen en krijgen meer waardering van collega’s en managers. 

Organisaties met gelukkige medewerkers:

Zijn extra aantrekkelijk als werkgever.

Hebben een lager verloop (-69%) en lager ziekteverzuim.

Zien hun omzet (+37%), productiviteit (+31%) en

klanttevredenheid (+12%) toenemen.

Benutten Werkgeluk als inspiratiebron en succesfactor.

Een prachtige combinatie dus:

de medewerker ervaart meer Werkgeluk en bevlogenheid

en de organisatie behaalt aantoonbaar betere resultaten!

De cijfers in de praktijk liegen er echter niet om: uit onderzoek van de Erasmus universiteit blijkt dat slechts 12% van de Nederlanders bevlogen is in zijn werk. Jaarlijks onderzoek door Steda laat zien dat we in Nederland gemiddeld een 7,1 scoren op Werkgeluk. Hierbij geven de medewerkers lagere scores af dan managers, diezelfde managers hebben dit vaak niet in beeld.


Happiness Works!

Werkgeluk is positief te beïnvloeden is door het structureel aandacht te geven, het bewustzijn hierover te vergroten en keuzes te maken.  Het gaat daarbij om het hebben van positieve emoties en plezier op het werk en ook om de voldoening van het groeien en het benutten van het eigen talent.

 

Niet met het doel dat iedereen continu happy en tevreden moet zijn, een wijd verspreid misverstand. Ik bedoel dat mensen zelf invloed hebben op hun eigen werkgelukbeleving. De essentie is: herkennen als dit onder druk staat en daar naar kunnen handelen met je eigen kompas voor ogen.


Leading with Happiness

Met Happimotion richt ik me primair op de rol en invloed van de leidinggevenden. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat het Werkgeluk van medewerkers in grote mate wordt beïnvloed door de leidinggevende: Dus als je als manager gelukkig bent in je werk en dit thema aandacht geeft binnen je team, heeft dit een positief effect op je team én de organisatie.


Meer informatie?

Ontdek de Wereld van Werkgeluk in één opslag met deze mindmap (Nederlands en Engels).


Geïnteresseerd

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies op maat.


Happimotion     |     Tel.: +31 (0) 6 23 98 79 76     |     Email: info@happimotion.nl     |     KvK: 69301395     |    LinkedIn   |    Privacyverklaring

Copyright © All Rights Reserved